Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Плодово-зеленчукови домашни маски за цялостно разкрасяване

Плодово-зеленчукови домашни маски за цялостно разкрасяване

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
3 от 4 Снимки

3. Маска за лющеща се кожа


Половин тиквичка се смила на пюре заедно с една праскова. Към полученото се добавя една супена лъжица зехтин. Маската се нанася с масажни движения върху лющеща се кожа (подходяща е за лице и тяло), като се избягва околоочния контур. Престоява петнадесет минути и се отмива с хладка вода.

След носенето на грим или дългото подлагане на неблагоприятни атмосферни условия, както и по много други причини, кожата по лицето и тялото се изтощава, губи блясъка и мекотата си. Затова се нуждае от допълнителна грижа, която да възвърне красотата ѝ.

Това може да се случи с помощта на специализирана козметика, за чийто състав не можем да сме напълно сигурни или чрез домашни плодово-зеленчукови маски, приготвени лично от нас, които са не по-малко ефективни.

Вижте в галерията по-горе няколко домашни рецепти за цялостно разкрасяване в домашни условия. Преди да ги приложите, имайте предвид, че за тях ще са ви нужни качествени и пресни продукти.

Обърнете внимание също така, че маските трябва да се приложат в момента, в който се приготвят, тъй като тогава действието на съставките им ще е най-силно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати