Маслата, които всяка жена трябва да има у дома

2 от 5 Снимки

2. Кокосово масло


Кокосовото масло подхранва, омекотява и изглажда кожата. Прилага се като средство против бръчки, както и при слънчево изгаряне. Действа добре на напукана и изпръхнала кожа, както и на такава, която скоро е била епилирана. Има успокояващ ефект и при зърна, разранени вследствие на кърмене, затова и се препоръчва на младите майки. Използва се още и като средство за овлажняване сухи краищата.

Етеричните масла от хилядолетия се използват в народната медицина, както и в качеството си на разкрасителни средства. За разлика от повечето съвременни козметични продукти те са изцяло натурални и не съдържат никакви вредни химикали.

В малки количества те могат да се използват успешно при проблеми с кожата, косата и ноктите, а ефектът от процедурите с тях е почти чудодеен.

Това е причината етеричните масла да намират все по-широко в приложение не само в козметичната индустрия, но и в дома на всеки повече дами от цял свят.

В галерията по-горе ще откриете незаменими растителни масла, които всяка жена трябва да има в домашната си аптека. С тяхна помощ ще се радвате на красива кожа, здрави нокти и гъста кожа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти