Защо не бива да съхранявате афтършейв и парфюм в банята си

Парфюми

Банята е едно от местата, където много от хората съхраняват не само сапуни и шампоани, но също така парфюми и афтършейв. Специалистите обаче алармират, че това съвсем не е най-доброто място за тези принадлежности, защото влагата и топлината оказват разграждащ ефект на ароматните масла.

По думите на д-р Марлен Харисън – доказан експерт в света на уханията, ако не следваме този съвет, дори и най-скъпите ни и трайни парфюми бързо могат да се лишат от миризмата си и да изменят своето съдържание.

Най-добре е да съхраняваме парфюмите си в спалнята, препоръчва д-р Харисън.

Баня

По-старо проучване посочва банята като неподходящо място за съхранение и на други козметични продукти, като причините отново са високата влажност и променливите температурни стойностни. Под тяхно въздействие тези субстанции могат не само да се лишат от своите аромати, но и да се превърнат в среда за развитие на опасни бактерии.

Близо до душа и мивката не бива да се поставят и никакви опаковки с лекарства, тъй като могат да загубят своята ефективност. Най-добре е те да се съхраняват на сухо и тъмно място, съветват учените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати