ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Недоспиването съсипва красотата

Недоспиването съсипва красотата

Недоспиването съсипва красотата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Недоспиването влияе пагубно на женската красота. Колкото по-малко спи една жена, толкова по-неатрактивна е тя за противоположния пол. Дори краткосрочното недоспиване е способно да съсипе всичко.

Красотата идва със съня – това е тайната, която всички дами трябва да знаят. Ако една жена спи по 4 часа в денонощие, с времето тя става крайно непривлекателна. Тези дами имат по-нездравословен вид, който веднага бива уловен дори от непредубедени наблюдатели.

За да докажат това, учени от университета в Стокхолм са провели тестове с 25 снимки. Те били на две групи жени. В първата били дами, които спели в продължение на две нощи само по 4 часа и 15 минути, а втората - с добре отспали доброволки, със средно 7.5 часа сън на нощ.

Резултатите доказали теорията. Фотосите били показани на 125 души, които трябвало да ги оценят по 7-бална система. Недоспалите жени получили много по-ниски оценки, което било очаквано.

Освен че не ги харесвали на пръв поглед, хората не били склонни и да общуват с недоспалите жени. Външният им вид бил определен като тъжен. Причината били устните им, които при изморените хора увисват в крайчетата надолу.

Недоспиването съсипва красотата

Хората, които са добре в здравословен аспект, имат характерна атрактивна руменина на лицето си. При недоспалите жени тя липсва, тъй като безсънието ограничава притока на кръв. Това прави лицето бледо.

Така че, ако искате да сте красива, не са ви нужни скъпи препарати и козметика, а просто достатъчно сън. Освен красота, той ще донесе и достатъчно енергия и желание за справяне с ежедневните дела, както и за забавления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати