Маски с чесън за гъста, здрава и блестяща коса

1 от 3 Снимки

2. Маска с чесън и кокосово масло


За тази маска са ви нужни две големи скилидки чесън, смачкани добре, и 2 супени лъжици кокосово масло. Разбъркайте сместа и я нанесете в зоните, в които косата ви е оредяла. Поставете шапка за баня и увийте главата си с кърпа. Преспете така една нощ и измийте косата си на сутринта. Прилагайте маската веднъж седмично, докато настъпи подобрение.

Домашните маски с чесън са едно от най-мощните средства срещу косопад. В миналото нашите баби усилено са ползвали сока от прясно смачкани скилидки при тънка и рядка коса, а също и при пърхот.

Днес все по-малко дами прибягват до това изпитано средство заради непоносимостта си към острия чеснов мирис, а и заради богатото разнообразие на козметични продукти на пазара. А чесънът не бива да се пренебрегва изобщо. Нанесен в корените на косата и втрит добре в скалпа, той подсилва и заздравява косата.

Стимулира нейния растеж и я прави здрава и бляскава. Освен това се грижи за кожата на главата, тъй като притежава антибактериално и противогъбично действие. В неговия чудотворен ефект можете да се уверите и самите вие, като разгледате маските с чесън в галерията по-горе и приложите някоя от тях.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати