ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лак за коса - ето какво не знаеш за него

Лак за коса - ето какво не знаеш за него

Лак за коса
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Лакът за коса е нещо, без което много жени не могат. Малцина обаче са наясно с всичките му тайни. А те определено са много.

Лаковете за коса има три разновидности – с лека, средна или силна фиксация. Степента на фиксацията обаче не определя силата на лака. Издръжливостта на лака се определя от типа коса. Леката фиксация е най-добра за тънката коса, средната – за нормална до дебела, а силната – за косите с дебел косъм.

Ефективността на лака зависи от съдържанието. Всеки лак има различни наименования - стилизиращ спрей, финиш спрей и т.н. За да се уверите, че продуктът е истински лак за коса, не се водете от наименованието и марката, а от съдържанието и описанието. Видите ли думата фиксация, значи сте на прав път.

Когато нанесете лак върху косата и след това я разрешете, може да увредите косъма. Колкото повече лак има, толкова повече вреди може да нанесете. Косата с лак върху нея е запечатана, а употребата на гребен или четка по дължината може да доведе до накъсвания. Единственият продукт, който позволява разресване, е този с гъвкава фиксация.

Лакът за коса тежи – колкото и невероятно да ви звучи това. В съдържанието му има съставки, които задържат прическата. Прекаляването с тях обаче може да накара прическата ви да падне, косата да се отпусне и слегне, лишавайки я от обем. Много внимавайте с количеството. Винаги пръскайте от разстояние, като на всяка страна отделяте по 3 секунди. Когато фиксирате къдрици, пръскайте всяка поотделно.

Лак за коса - ето какво не знаеш за него

Срокът на годност на лака за коса на практика няма значение. Ако се съхранява в помещение с постоянна температура, лакът ще е ефективен дори срокът да е изтекъл отдавна. Формулата му може да се наруши от излагането на топлина или студ.

Лакът може да се използва и за други неща, освен да стилизира. Ако роклята ви се залепя за чорапогащника, напръскайте директно с лак – ще се учудите от ефекта. Лакът за коса стопира бримката на чорапогащника и премахва петната от перманентен маркер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати