Присаждане на коса – иновация, достъпна за всеки

Присаждане на коса

Присаждането на коса е един от съвременните методи за достигане до мечтания външен вид. То е търсена мярка за справяне със състоянието на оплешивяване при мъжете.

Съвременния човек е пряко зависим от косата си. Цялостната визия изглежда незавършена при липсата на коса. А преждевременното оплешивяване, което засяга основно мъжете, става все по-често срещано явление. То се явява психологически проблем за голяма част от засегнатите. За тяхна радост съвременната медицина предлага средството за справяне с проблема. Това е присаждането на коса.

Присадената коса расте, подстригва се, боядисва се и изглежда като истинска, защото тя е точно такава. Тя се взима от самия човек. Така всеки, който иска, може да има косата, за която мечтае.

Един от най-новите методи за трансплантация на коса днес включва извличането на луковици на косми (присадки) чрез специален апарат от донорската зона – над ушите и под тила на пациента. Те се обработват, а след това се трансплантират в желаната зона. Ако липсва достатъчно донорски материал, се взимат космени фоликули от други части на тялото, като например гърдите и брадата. Минусът е, че те имат малко по-различна структура и темпо на растеж.

Всеки човек може да се подложи на интервенцията, ако оплешивяването не е предизвикано от някакво заболяване. Ако е така, пациентът бива насочен към дерматолог.

Пациентите, които се подлагат на процедурата по присаждане на коса, трябва да знаят, че космените фоликули могат да са само лични и донор не може да им бъде друг човек. Причината е проста – организмът на приемателя просто ще ги отхвърли.

Линията на новоприсадената коса се изгражда по специални правила, които специалистът спазва. Новата коса задължително отговаря на формата на лицето и линията на естественото окосмяване. Основното, което се цели, е след процедурата косата да стои естествено за съответната възраст.

Алопеция

Хубавото за пациентите е, че няма специална подготовка преди процедурата, нито специални грижи в дългосрочен план. Единственото необходимо е в първата седмица пациентът да не посещава сауна, да избягва изпотяване в областта на главата, както и прекомерно физическо натоварване. От втората седмица той може да се завърне напълно към нормалния си ритъм на живот.

През първата година след процедурата новата коса расте малко по-бавно. След това става като напълно естествена. Процедурата по поставянето ѝ не е болезнена и приключва за няколко часа - в рамките на ден. Окончателният резултат се вижда след шест месеца. Ако се наложи втори етап или повторна процедура, то тя се прави най-рано след осем месеца, а най-добре - след една година.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати