Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Най-ефикасните домашни маски против целулит

Най-ефикасните домашни маски против целулит

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
2 от 4 Снимки

2. Какаова маска


За тази маска ви е необходимо 200 г какао на прах. Залейте го с малко вряла вода, колкото да получите кашичка. Изчакайте, докато сместа добие поносима за кожата ви температура и нанесете върху проблемите участъци. Увийте ги с домакинско прозрачно фолио и изчакайте 20 минути. След това отмийте какаото.

Целулитът, познат още и като портокалова кожа, е сред най-често срещаните проблеми на съвременните дами. Според някой статистики близо деветдесет процента от представителките на нежния пол в даден момент от живота си са се сблъсквали с неприятното явление.

Причините за появата на целулит могат да са различни. Неправилното хранене, приемът на малко течности и обездвиженият начин на живот са сред основните причини. Друг важен фактор, допринасящ за проблем, са фамилната предразположеност, както и хормоналният дисбаланс.

За момента няма продукт, който окончателно да се пребори с целулита. Но пък вече има доста кремове и процедури, които да способстват за значителното му намаляване. Сред тях и са и няколко домашни маски, които ще откриете в галерията по-горе. Прилагайте някоя от изброените маски всяка вечер до изглаждане на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати