ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Алое и щипане срещу бръчки

Алое и щипане срещу бръчки

Бръчки

За да се предпазим от бръчки, е добре всяка сутрин да мажем лицето си със сок от алое и да оставяме за десет минути, преди да отмием с хладка вода. Процедурата не се прави с пресен сок, а с престоял 14 дни на тъмно и хладно.

Ако искате съществуващите вече бръчки да намалеят, всяка сутрин намазвайте лицето и шията си с мазен крем, след което оставете да попие. После измийте със студен разтвор на готварска сол – една чаена чаша на 200 мл вода, или с отвара от лайка.

Вечер вместо с тоалетно мляко изчиствайте нечистотиите от лицето си със следния разтвор: по една чаена чаша лайка, мента, кантарион и липов цвят запарете с 2 чаени чаши вряла вода.

След като течността престои двадесет минути, прецедете през марля и добавете 2 супени лъжици качествена водка. С този разтвор изтривайте кожата на лицето си всяка вечер.

Алое

След това измивайте със следната течност: 1 чаена лъжичка мед, разтворена в чаша топла вода. След като поизстине, в нея се добавя сока от половин лимон. След това намажете лицето с крем.

При наличието на бръчки е полезно да щипете кожата си, за да я тонизирате, като повтаряте тази процедура по пет-десет пъти за всяка бръчка или за такава, която се оформя в момента.

Почистване на лицето

За целта палецът и показалецът се поставят паралелно един на друг, но перпендикулярно на бръчката, особено на такива около устата или на челото. Вместо да се щипе, може да се натиска, като се натиска силно, към костта, след това пръстите се отпускат.

По време на тези натискания и отпускания пръстите трябва да се преместват покрай бръчката. В резултат на тези движения дълбочината на бръчките значително намалява, а някои от тях стават по-малко забележими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати