Да възвърнем младостта и свежестта на кожата си с парафин!

Парафин

Парафинотерапията е един от древните разкрасителни методи, който възвръща свежестта на кожата и я прави мека, гладка и еластична. Тя може да включва обработване с течен парафин на китките, ходилата или други части от тялото. Методът е подходящ също така и за кожата на лицето, тъй като действа избелващо, успокояващо, тонизиращо и овлажняващо. След правилно прилагане фините линии на времето изчезват, а кожата остава копринена и сияеща.

Парафинотерапията е приятна процедура, която могат да ви предложат в голяма част от разкрасителните студиа. Тя обаче може да се направи и в домашни условия, стига да се спазват някои правила.

На първо място е важно да се сдобиете с козметичен парафин, който се предлага в аптеките или специализираните магазини. Като за една процедура ще са ви нужни минимум 2 кг от продукта. Той трябва да се постави в дълбок емайлиран съд и да се разтопи на водна баня.

Същевременно е необходимо непосредствено преди терапията участъкът, който ще бъде обработван с парафин, да се измие добре със скраб и овлажни с подходящ крем или растително масло. След това вече може да се премине към нанасяне на разтопения парафин. За целта обаче първо трябва да се провери неговата температура – тя не трябва да е поносима за кожата.

Крака

Ако сте решили да разкрасите ръцете си с парафин, е необходимо да потопите първо едната си китка до край в разтопената субстанция за около десетина минути, след което да я извадите. Тази манипулация се извършва 5-6 пъти, или докато ръката се обгърне с плътен слой парафин.

След това, без да се отстранява субстанцията, китката се покрива с найлонова торбичка, както и с хавлия или голяма вълнена ръкавица. Така тя трябва да престои около половин час. Когато времето измине, ръката се освобождава, а след това парафинът се премахва. Така може да се обработи другата ръка, а също и ходилата.

Ако решите да приложите парафинова маска на лицето, след масаж с подходящ крем нанесете един слой парафин с помощта на чиста козметична четка. Бъдете много внимателни и избягвайте зоната около очите.

Всъщност най-добре е по време на процедурата вие да сте легнали и някой друг да обработва кожата. След това върху лицето трябва да се поставя марля и да се продължи с нанасянето на течната субстанция – нужни са около 5-6 слоя. Когато парафинът подейства двадесет минути, може да се отстрани с помощта на марлята, като се маха в посока от шията към челото.

Внимание! Въпреки че парафиновата маска има много ползи, тя не е подходяща за всеки. Сред хората, които трябва да се въздържат от тази процедура, са страдащите от диабет и хипертонична болест. Парафинотерапията е противополоказна още за лицата, които се оплакват от акне, разширени вени, проблемни капиляри и други здравословни проблеми. Ето защо е добре, преди да я приложите за пръв път, да се консултирате с личния си лекар или козметик.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати