Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Кефирени маски за гъста, мека и блестяща коса

Кефирени маски за гъста, мека и блестяща коса

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
4 от 4 Снимки

4. Маска против пърхот с хляб и кефир


Смелете 1-2 филии ръжен хляб на трохи и към полученото прибавете малко кефир. Трябва ви течност, колкото да получите каша. Нанесете я в корените на косата си я оставете да подейства 20 минути, отмийте с топла вода и шампоан. Маската се бори с пърхота и прави косата по-жизнена и блестяща.

Кефирът е една от най-полезните напитки, с което човечеството се е сдобивало. Млечната субстанция е наричана още тибетска гъба и е широко разпространена в Русия, както и в някои бивши Съветски републики.

Кефирът е източник на млечна киселина, микроелементи като селен, желязо, магнезий, калций, фосфор, витамин К, витамин В1, витамин В12, витамин Е, витамин А и много други полезни вещества.

Заради богатия си състав кефирът оказва благоприятно въздействие при редица заболявания, сред които гастрит, диабет, алкохолизъм, полова немощ, гастрит, бъбречни проблеми, анемия, невроза, депресия и др.

Освен за укрепване на организма кефирът може да се използва и като средство за разкрасяване. В миналото той успешно е бил влаган в някои домашни маски за лице, които избелват кожата, борят се с бръчките, черните точки и много други несъвършенства.

Смята се, че млечната напитка може да се използва и в маските за коса, тъй като заздравява космените фоликули, премахва пърхота и прави косата блестяща, гъста и здрава.

В галерията по-горе ще откриете три домашни маски с кефир, които можете да приложите при различни проблеми. Опитайте някоя от тях и се убедете сами в чудотворното въздействие на тибетската гъба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати