Домашен бадемов пилинг за копринена и сияеща кожа

Домашен бадемов пилинг за копринена и сияеща кожа

Бадемовият пилинг е полезна и приятна процедура, която ви препоръчваме да изпробвате у дома. С нейната помощ можете да почистите кожата си от всякакви замърсявания и да я подхраните, оставяйки я мека, гладка и еластична.

Само след няколко прилагания ще видите, че лицето ви е по-сияйно, освежено, а тъмните кръгове под очите, петната и останалите несъвършенства се забелязват много по-малко.

Преди да обясним как точно да си направите бадемовия пилинг, нека поясним как да подготвите кожата си за процедурата. Първото, което трябва да направите, е да почистите добре лицето си. Ако сте сложили грим, го отстранете с помощта на измиващ гел и тоник.

След като сте се уверили, че по лицето ви не е останала нито следа от макиажа, можете да пристъпите и към приготвянето на бадемовата смес.

За целта трябва да смелите в кухненски чопър 4 с.л. сурови бадеми. След като те се превърнат в трохички, ги смесете с 2 с.л. високомаслена заквасена сметана, 1 с.л. течен мед и 3 капки лавандула. Разбъркайте сместа и я нанесете с масажни движения върху лицето, като избягвате зоните на очите. Постойте с нея 5-6 минути и я отмийте.

Домашен бадемов пилинг за копринена и сияеща кожа

Бадемите ще отстранят мъртвите клетки от кожата ви, като едновременно с това ще я подхранят. Заквасената сметана пък ще я почисти в дълбочина, оставяйки я копринена и сияеща. Медът ще стимулира регенерирането на клетките, а маслото от лавандула ще успокои, заздрави, тонизира и стегне кожата.

Правете този домашен пилинг веднъж седмично и ще се радвате на свежо, красиво и подмладено лице. В случай че ви остане от субстанцията, използвайте я спокойно, за да ексфолирате и тялото си. Резултатът отново ще е същият.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати