Ето я тайната на британките за перфектна кожа

Ето я тайната на британките за перфектна кожа

Британките са жените, които могат да се похвалят с най-добро състояние на кожата, a този факт не е забелязан скоро. От векове жените на Острова имат тайна за поддържане на еластичната си кожа.

Причината британките да изглеждат толкова добре, дори след като прехвърлят 40-те, е копринената калъфка, на която спят. Те са много популярни във Великобритания, пише Дейли мейл.

Според експертите сънят върху копринена калъфка е най-сигурният метод, чрез който ще забавите появата на бръчки. Физиотерапевтът Сами Марго казва, че тези калъфки имат много преимущества.

Повечето хора спят на една страна, с лице във възглавницата. Затова често, когато се събудим, гънките ѝ са отпечатани на лицето или кожата ни е набраздена. С годините те изчезват все по-бавно.

Ето я тайната на британките за перфектна кожа

Най-лошият избор за вашата кожа са памучните калъфки, тъй като памукът е доста абразивен и дехидратира кожата.

За сметка на това коприната е напълно гладка и ви гарантира, че когато се събудите, по лицето ви няма да има фини линии. Освен това нощният ви крем ще действа по-ефективно, защото няма да попие във възглавницата.

Коприната има и антиоксидантни свойства, благодарение на които забавя процеса на стареене. Черницата, с която се хранят копринените буби, съдържа 79% повече антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на клетките, в сравнение със суперхрани като боровинките.

Ето я тайната на британките за перфектна кожа

В коприната се съдържа и протеинът серицин, който може да се свърже с кератина в кожата и косата. Така се образува бариерен слой, който помага да се задържа влагата и има противостареещ eфект.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати