Пристрастена си към балсама за устни? Спри се, докато е време

Вазелин за устни

Балсамите за устни са сред козметичните продукти, към които много жени се пристрастяват. Колкото повече слагаме, толкова по-голяма нужда изпитваме от тях. Това обаче може да се окаже особено вредно.

Пристрастеността към балсамите за устни има своето логично обяснение. Хидратацията на устните често се нарушава. Това води до естествената ни реакция да ги овлажним с помощта на хидратиращ балсам за устни. В масовия случай обаче балсамите не са чисти продукти и съдържат едни потенциално дразнещи съставки. Реално те могат да доведат до обратния ефект, като дехидратират нежната кожа на устните.

За да избегнете подобен развой на събитията, избягвайте балсами с камфор, салицилова киселина, ментол и различни аромати. Те предизвикват лъжливо облекчение, което успокоява устните временно, а след това ни кара отново да изпитаме нуждата да намажем устните си. Това, от своя страна, ще напука кожата там още повече отпреди и ще я направи неустойчива - особено при по-суровите условия.

Балсам за устни

Наличието на оклузивни съставки също може да ви направи пристрастени към балсама за устни. Типичен пример за подобен продукт, е вазелинът. Той полепва плътно по устните, като изгражда плътна бариера между устните и естествената влага. Така се блокират естествените механизми за овлажняване.

Резултатът – лениви устни, които не произвеждат достатъчно хидратиращи субстанции по натурален път. Кожата се учи да разчита само и единствено на балсама и изпитва постоянна потребност от него. А ако не го нанесете - кожата се опъва и напуква. Попадайки в този порочен кръг, вие просто нямате избор и нанасяте отново и отново.

Балсамът за устни е нещо прекрасно. За да е полезен той за вас, просто избягвайте посочените субстанции. В продукта търсете съставката ланолин. Тя е полуоклузивна - създава бариера между устните ви и външните вредни влияния. В същото време тя позволява на кожата да диша, като не се меси в естествените хидратиращи процеси. Това позволява на напуканите устни да се излекуват бързо, без да изпитвате неистова нужда постоянно да ги мажете.

Едни от най-добрите резултати може да постигнете с домашно приготвени балсами с натурални масла.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари