ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Гризете ноктите си – ето как да се справите

Гризете ноктите си – ето как да се справите

1 от 7 Снимки

1. Чаено дърво


То е особено концентрирано и се използва смесено с бадемово масло. Определено не е добре да се приема без лекарско предписание. Сместа от маслата се нанася върху ноктите няколко пъти на ден. Миризмата е особено силна и ще държи пръстите ви далеч от устата;

Гризането на ноктите е навик, познат още с медицинското си название онихофагия. Да дъвчеш ноктите си е особено грозно, а и нездравословно. То може да доведе до редица естетични и здравословни проблеми.

Може и да ви се струва пресилено, но гризането на нокти е реална предпоставка за проблеми от всякакъв характер. Ръцете и по-специално ноктите са един развъдник на вируси и бактерии, които могат да доведат до различни заболявания. С времето непрекъснатото гризане води до перманентно увреждане на ноктите, така и на зъбите и венците.

За щастие народната медицина идва на помощ. Има няколко ефективни природни средства, които ще ви помогнат да се откажете от лошия навик завинаги. В галерията горе може да видите как да се откажете от гризането на ноктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати