Как да не мием косата всеки ден през лятото – изпитани трикове

1 от 11 Снимки

1. Сух шампоан


Мазният блясък, който се появява първо в основата на косъма, се премахва с помощта на сух шампоан. Това ще ви спечели още поне един ден. За целта разделете косата на сектори и напръскайте. Сухият шампоан обгръща косъма и попива мазнината. Разрошете леко с ръце или разрешете с гребен – така ще премахнете излишното количество. Само след няколко секунди ще се радвате на по-чиста и обемна коса;

През летните месеци косата се омазнява много по-бързо от обикновено. Най-застрашени са дамите с тънка коса, които попадат в порочния кръг на всекидневното миене, което, от своя страна, води до още повече омазняване на косата. За щастие има изпитани трикове, които ще ви спестят подобно усилие.

Структурата на косъма и състоянието на скалпа водят до бързо зацапване на косъма. Това е дори още по-осезаемо, когато навън е топло. Всекидневното миене на гривата кара косата да губи своите свежест и обем. Колкото по-често миете косата, толкова повече стимулирате секрецията на мастните жлези. Вследствие на това косата се замърсява дори още по-бързо.

Чистотата на скалпа не зависи само от тази на скалпа. Организмът и това, което ядем, също оказват своето влияние. За да не се омазнява косата, изключете от менюто си всички мазни ястия, захарта, белия хляб и всички консервирани храни. Вместо тях похапвайте повече плодове, зеленчуци, млечни продукти, чисто месо и ядки. Това определено ще намали секрецията на мастните жлези.

За да не миете косата си всеки ден през летните дни, ето кои са нещата, на които може да заложите /виж галерията/.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати