Четири фатални грешки, водещи до косопад

1 от 4 Снимки

Сушене директно след баня


Ако веднага след излизане от банята започнете да сушите косата си със сешоар, поемате голям риск. Мократа коса е твърде слаба и много малко еластична, което означава, че посягайки към сешоара ще я накъсате и изтощите още повече. Винаги изчаквайте малко след баня, а преди сешоара използвайте кърпа, за да попиете влагата.

Случвало ли ви се е след сресване да имате усещане, че половината ви коса е останала по четката? Или пък да влезете в банята и след нанасянето на балсама да падне голямо количество коса?

Това е изключително неприятен момент за всяка жена, защото косата е символ на сексапил и женственост, а загубата ѝ е просто плашеща.

За нормална загуба на коса се смята падане на 50-100 косъма дневно. Всичко над тези цифри вече е косопад и трябва да се вземат мерки.

Причините за косопада могат да са най-различни – хормонални нарушения, прием на някои лекарства, липса на достатъчно витамини в менюто, избор на грешни продукти за коса.

Възможно е обаче косопадът да не е причинен от тези фактори, а да е чисто и просто грешка, която допускате. Вижте в горната галерия кои са те.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати