Ексфолиантът, с който ще запазите летния тен и ще унищожите целулита

Ексфолиантът, с който ще запазите летния тен и ще унищожите целулита

Сдобиването с шоколадов тен по естествен път за някои от нас определено не е лесно постижение, но още по-трудно се оказва неговото запазване.

Колкото и наситен да е тенът ни, когато спрем да се излагаме на слънце, обикновено в рамките на няколко седмици започва да избледнява и това е напълно нормално. Процесът няма как да бъде избегнат, но може да бъде забавен с помощта на специализирана козметика, както и с някои домашни хитринки. Именно една такава ще ви предложим.

За да съхраните летния си морски загар по-дълго, наслаждавайки се на гладка и мека кожа, трябва просто да обтривате тялото си с един чудодеен домашен ексфолиант, който запазва тена.

За да се сдобиете със сместа, ви трябват 4 с.л. кафява захар, 4 с.л. утайка от кафе и 3 с.л. разтопено кокосово масло (може да се замести със зехтин). Всичко това се разбърква добре и се използва за ексфолиране на тялото и лицето. Прилага се сутрин и вечер с масажни движения в продължение на 4-5 минути, след което се измива с топла вода.

Ползите от тази смес са наистина много. Благодарение на растителното масло кожата се овлажнява, освежава и изглажда. Тенът става по-наситен и равномерен както заради кокосовото олио, така и заради кафето. Кафявата захар пък отстранява мъртвите клетки и помага на маслото да хидратира кожата в дълбочина.

Ексфолиантът, с който ще запазите летния тен и ще унищожите целулита

Ексфолиантът с кафе, кафява захар и кокосово масло има още една положителна страна. Когато се нанася редовно с масажни движения в областта на бедрата, задните части и корема, той спомага за заличаване на стриите. Той може успешно да се разглежда и като средство за премахване на целулит.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати