Молив и огледало разкриват каква е кожата ви

Огледало

Приятното за окото лице не е толкова вродено, колкото придобито качество. Все пак, не всяка жена се ражда с перфектни черти на лицето.

Ако искате да изглеждате добре, не трябва и за миг да забравяте, че трябва да се грижите за външния си вид. Концентрирайте усилията си най-вече върху кожата на лицето, но преди това я изучете добре.

Кожата на всички хора има своя собствена специфика. Тя се разделя на суха, мазна, нормална и смесена. Преди да се отдадете на грижи за лицето си, посетете козметик или дерматолог, който да определи какъв е типът на вашата кожа.

Но това може да направите и сами в къщи с помощта на пръстите си. С върховете на пръстите си натистете силно кожата на лицето си, точно върху скулите.

Ако следата от натиска не изчезне веднага, това означава, че кожата ви е суха, не е еластична и имате нужда от мазни подхранващи кремове.

С малко огледалце, което предварително е добре измито и подсушено, докоснете носа, челото и бузите си. Ако върху огледалото остават следи, това означава, че имате мазна кожа.

Тази проверка може да бъде направена и с помощта на хартиена салфетка два часа след измиване на лицето. Ако леко натиснете с тъпата страна на молива, докато чертаете линия от челото през бузата до брадичката, ще откриете дали кожата ви е чувствителна.

Ако остане забележима червена линия, това означава, че кожата ви е много чувствителна и има нужда от специални рижи и щадящи козметични средства. След като веднъж прецените каква точно е кожата ви, можете лесно да се грижите за нея.

миене на лице

Сухата кожа е красива, но се влияе от външните въздействия, реагира на студ и слънце. Не я ли подхранвате всеки ден с крем, тя става грапава и започва да се лющи. Трудно е да се запази такава кожа.

Неутрални сапуни, хидратантни кремове, компреси от билки, маски от извара и краставици, маски от овесени ядки са процедурите, които се препоръчват при суха кожа. За нея са противопоказани средства, които съдържат спирт, както и престоят на слънце.

Мазната кожа обикновено е по-дебела, което я прави чудесно място за поява на черни точки и пъпки. Мазната кожа често е резултат на лошо храносмилане, недостиг на витамини и липса на грижи за лицето.

При мазна кожа яжте много плодове и зеленчуци, избягвайте люто и алкохол. Когато миете лицето си, редувате топлата вода със студена, правете парна баня с отвара от лайка и се мажете само с висококачествени подхранващи кремове.

Нормалната кожа няма недостатъците на сухата и на мазната кожа. При младите хора тя често е дар от природата. Но най-малкото заболяване на тялото може да промени вида ѝ. Най-често обаче нормалната кожа изглежда зле в резултат на лоши грижи.

Често разпространена грешка сред жените с хубава кожа е, че няма нужда да се грижат за нещо, което така или иначе имат. Нормалната грижа изисква не по-малко грижи от мазната или сухата.

Най-добре е лицето да се мие с дъждовна вода и с детски сапун. Смесената кожа изисква специални кремове, които са подходящи за Т-зоната, която е мазна, и за останалата част на лицето, която е суха.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати