Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Маски с чиа за гладка, мека и свежа кожа

Маски с чиа за гладка, мека и свежа кожа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
2 от 3 Снимки

2. Стягаща маска с чиа


Поставете 2 с.л. чиа и 1 с.л. мед в 4-5 с.л. вода. Изчакайте 2 часа, докато семенцата набъбнат добре, разбъркайте и нанесете сместа на чисто лице. Останете така 20 минути и отмийте маската. Правете я 2 пъти в седмицата, за да се радвате на гладка и стегната кожа.

Семената от чиа са една от най-актуалните суперхрани в момента. Когато се накиснат, могат да се използват за приготвяне на суров пудинг. Подходящи са също така и като добавка в салати, бисквити и най-различни сладкиши. Могат да се вложат и вместо яйца в така наречения веган омлет.

Чиата е ценна както заради кулинарните си свойства, така и заради ползите си върху човешкия организъм. Тези малки семенца са източник на калций, фосфор, магнезий, желязо, калий. Съдържат витамин В3, витамин С, витамин Е.

Препоръчват се при диети и режими, защото действат засищащо, потискат апетита, засилват метаболизма. Смята се още, че нормализират нивата на кръвната захар и холестерола, подсилват имунната система, заздравяват костите, зъбите, ноктите, правят кожата по-гладка.

Малко хора знаят, че чиата може да се използва и като средство за разкрасяване в домашни условия. Вижте в галерията ни горе три маски с чиа, които ще почистят кожата ви в дълбочина, ще я подранят и изгладят бръчките. Още след първата процедура лицето ви ще бъде свежо и сияещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати