Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Невероятните ползи на маслото от жожоба

Невероятните ползи на маслото от жожоба

5 от 5 Снимки

Отстранява лесно грима и лекува кожата


В допълнение към всички невероятни приложения навсякъде, маслото от жожоба може да се използва като ефективно и естествено средство за премахване на грима. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете няколко капки от маслото върху памук и просто да премахнете грима, като докато го правите вие в същото време заздравявате кожата си.

Маслото от жожоба е перфектната природна съставка за красота. Естественото масло, извлечено от семената на растението жожоба, е най-близо до маслото, произведено от човешката кожа, наречено себум. Последното помага за защита и лекуване на кожата от външни токсини и се явява първата защитна бариера за кожата.

Маслото от жожоба е естествен заместител на човешкия себум. Когато тялото не е в състояние да произвежда достатъчно естествена защита, за да се предпази от суровите външни фактори, маслото от жожоба може да бъде идеалното решение за перфектната кожа.

Маслото от жожоба съдържа важни витамини за кожата като витамин В, Е и ключови минерали като цинк, мед. В зряла възраст кожата ви има тенденция да произвежда по-малко себум, което я прави суха и причинява бръчки.

Жожобата от своя страна е естествена добавка, която може да се използва за вашата редовна рутинна грижа за кожата. Вижте в горната галерия няколко ползи от масло от жожоба, които вероятно не сте знаели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати