Бръчките бягат от перце

Бръчките бягат от перце

Ако искате да кажете сбогом на бръчките, не е задължително да се подлагате на скъпи козметични процедури и инжекции с ботокс, твърдят канадски дерматолози. Според тях е достатъчно всеки ден да се правят специални упражнения.

След по-малко от месец еластичността на кожата ще се повиши, кръвоснабдяването на кожните клетки ще е далеч по-силно отпреди и бръчките ще започнат лека-полека да се изглаждат.

Едно от упражненията изисква да си намерите малко перце, по възможност от тези, които се използват за направата на пухени възглавници. Подхвърлете го във въздуха и започнете да духате към него.

Опитайте се да го задържите колкото се може повече време във въздуха. Като издувате бузите си, ще се справите най-вече с бръчките, които са около устата и доста загрозяват лицето.

Преди да си легнете, както и след като станете от сън, отпийте глътка вода, но не я гълтайте. Премествайте я в устата си, като се опитате максимално да разтегнете мускулите на бузите си.

След това повторете същото упражнение, но без вода, този път поемете дълбоко въздух и образувайте от него нещо като топка, която премествате в устата си така, както премествахте преди това водата.

Леко повдигнете брадичката си и я повдигнете с дланта на дясната си ръка. Отпуснете брадичката надолу, като в същото време оказвате съпротивление с ръката си, без да натискате много силно.

Бръчките бягат от перце

С пръстите на двете си ръце ритмично разтягайте ъгълчетата на устата. Правете това много внимателно и леко, защото ако разтегнете мускулчетата прекалено, може да се получи обратен ефект.

Навеждайте главата си наляво и надясно, като оказвате съпротивление със съответната ръка в продължение поне на три-четири минути за всяка една страна на главата. С опаката страна на дланта леко пляскайте мускулите под брадичката.

С показалеца и средния пръст на лявата ръка разпънете бръчките във външния край на лявото око. С показалеца и средния пръст на дясната ръка масажирайте опънатите бръчки.

Направете същото и в обратния ред за бръчките във външния край на дясното око. Преди масажа обаче намажете кожата на лицето с подхранващ крем или със зехтин.

Друго упражнение срещу бръчки е да повдигате високо гърдите си, докато лежите по гръб, а с главата си натискате с всичка сила възглавницата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати