Ако искате косата ви да расте по-бързо, гладувайте

Дълга коса

Ново проучване показа, че за да засилите растежа на косата си, освен с хубава козметика трябва и да промените хранителния си режим, като се лишите от едно от основните хранения за деня.

Това доказаха специалисти от Университета на Сао Пауло, които са провели серия от тестове с гризачи. Те били разделени на две групи с различен начин на хранене.

На едната група е спестявано едно от основните хранения за деня, а втората група се е хранила нормално. Наблюденията над козината им са продължели шест месеца.

В края на тестовете станало ясно, че гризачите, които се хранили по-малко, имали по-плътни и дълги косми в сравнение с тези, които с нищо не нарушили обичайния си режим на хранене.

Гладуване

Научното изследване е установило, че гладуването е свило кръвоносните съдове и затоплило кожата, а когато кожата е по-топла, това стимулира растежа на косата.

Заедно с по-хубавата козина и обмяната на веществата при гладуващите гризачи е променена. След приключването на режима техният метаболизъм бил по-бърз от преди.

Експертите ca единодушни, че заключенията, получени от oпитa c експерименталните животни, ще ca идентични и при хората.

За предимствата от гладуването и гладолечението се говори от няколко години насам. Πo-ранни изследвания доказаха ефективността на глада при удължаването на живота.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати