Есен в косите: Триумфалното завръщане на бретона

Бретон

Есента е на една ръка разстояние, а с нея – и новият моден сезон. Както при дрехите, нови предложения има и за това как да оформим косите си. Едно от основните предложения на коафьорите за сезон есен/зима 2017-2018 година е бретонът.

Завръщането на бретона е свеж полъх в модата тази есен. Той е лесен за постигане – едно кръцване с ножицата и вече сте на гребена на фешън тенденциите. Предложението за идния сезон е класически бретон, носен по небрежен начин.

Тази есен на мода ще е плътният бретон, покриващ почти изцяло веждите. За щастие на заетите дамите той не трябва да е строг. Докато в близкото минало задължително условие бе всяко косъмче да е на мястото си, то тази година той може да е леко рошав. Това е прекрасно – вече няма да се страхувате от повея на вятъра, който разрошва косите ви. Той ще се превърне във ваш приятел, придаващ завършена визия на модерната ви прическа.

Прически

Бретонът винаги е бил един от най-лесните варианти за освежаване на прическата и промяна на визията. Този сезон е и изключително модерен. Изборът дали да си го направим обаче трябва да се вземе отговорно. За да сте напълно сигурни, е добре преди това да се запознаете с основополагащите съвети при избора и оформянето му.

Основни при избора на точния бретон са формата и плътността на косата. Има дами, при които така модерният плътен бретон не е най-добрият избор. За щастие за тях също има варианти да са модерни – като излязат от всички клишета, но все пак спазват основната модна линия.

Класически бретон

Преди да се осмелите да си направите бретон и да отрежете смело косата си, имайте предвид, че след като се изсуши, той се повдига с 3 см. Това е особено важно, когато кажете докъде да бъде отрязан на своята фризьорка.

Класическият бретон, който ще е най-модерен тази есен, на теория отива на всеки тип коса. На практика той не отговаря еднакво на всяка форма на лицето. За дамите с плътни коси той е един прекрасен завършек на звездната визия.

Бретон

Най-препоръчван е обаче на жените с по-рядка коса, тъй като създава обем. В комбинация с леко разрошения тип на носене – той ще ви накара да заблестите. За чупливата коса пък коафьорите избират по-тънкия и филиран бретон, който кореспондира идеално с цялостното излъчване. И един бонус – ако формата на лицето ви е квадратна, най-добре ще е бретонът да не е по-къс от нивото на очите.

Какъвто и да е вашият избор за есента, направете го бързо, за да сте първите, заложили на най-новата модна тенденция. Бретонът е една прекрасна добавка към есенната визия, която носи на всяка дама индивидуалност и неподправена красота с лек полъх в косите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати