Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Най-големите предимства на сандаловото дърво

Най-големите предимства на сандаловото дърво

4 от 4 Снимки

4. Използва се като антисептик


Сандаловото дърво има антисептични свойства, които предотвратяват развитието на пъпки, акне и рани. Излагането на прах и мръсотия може да причини появата на бактерии по кожата, което може да доведе до кожни проблеми. Прилагането на прах от сандалово дърво, смесено с мляко, на лицето може да направи чудеса с вашата кожа.

Кожните проблеми като пъпки, тъмни петна и тъмни кръгове са често срещани в наши дни в резултат от нашия забързан живот и все по-нарастващото замърсяване. Основните правила за справянето с тези проблеми са хубав сън, който е с продължителност от 8 до 9 часа, да пиете много вода и да включите здравословни храни в ежедневното си меню.

Това обаче може да не е достатъчно и понякога се налага да прибегнем до по-крути мерки. Какво ще стане, ако ви кажем, че една проста и естествена съставка може да ви помогне да се отървете от всичките си проблеми?

Сандалово дърво е признато от народната медицина на много култури по света като отлична съставка за красота, която е естествена, надеждна и ефективна. Смляната дървесина на прах има невероятни свойства върху човешката кожа. Етеричното масло от сандалово дърво е подходящо и за лечение на различни заболявания на кожата.

Природното средство има широка гама от лечебни свойства и поради това често се използва за лечение на много кожни състояния. Вижте в следващата галерия най-големите предимства на сандаловото дърво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати