Най-успешните домашни методи за премахване на черни точки

1 от 4 Снимки

1. Масаж с лимон и мед


Разполовете лимон и полейте вътрешната част с малко течен мед. Поръсете с малко захар и използвайте, за да масажирате лицето си с проблемните области 4-5 минути. Правете процедурата не повече от веднъж седмично. Повтаряйте, докато кожата се изчисти.

Черните точки са сред най-често срещаните кожни проблеми, които засягат както мъжете, така и жените. Въпреки това дамите като по-суетни обикновено отдават по-голямо значение на това състояние.

Причините за поява на черни точки по кожата могат да са различни. Но обикновено те се дължат на престой в замърсена среда, тютюнопушене, стрес, нездравословно меню, непълноценна хигиена или хормонален дисбаланс. Без значение каква е точната причина за явлението, факт е, че то е много неприятно и може значително да понижи нашето самочувствие.

Вече съществуват много начини за отстраняване на досадните черни точки, но много от тях са скъпоструващи, болезнени и неефективни. Същевременно можем да се избавим от тази напаст и сами в домашни условия, при това с лесни средства.

Вижте в галерията ни някои от най-успешните натурални средства за решаване на този разпространен кожен проблем.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати