Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Най-успешните домашни методи за премахване на черни точки

Най-успешните домашни методи за премахване на черни точки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
2 от 4 Снимки

2. Маска с активен въглен


Смесете 1/2 с.л. активен въглен на прах, 1/2 с.л. зелена глина и 1/2 с.л. топла вода. Трябва да се получи гъста каша, която да нанесете на лицето си и да оставите така, докато изсъхне добре (отнема няколко минути). След това измийте кожата с хладка вода. Правете процедурата два пъти седмично и ще забравите за замърсяванията по лицето.

Черните точки са сред най-често срещаните кожни проблеми, които засягат както мъжете, така и жените. Въпреки това дамите като по-суетни обикновено отдават по-голямо значение на това състояние.

Причините за поява на черни точки по кожата могат да са различни. Но обикновено те се дължат на престой в замърсена среда, тютюнопушене, стрес, нездравословно меню, непълноценна хигиена или хормонален дисбаланс. Без значение каква е точната причина за явлението, факт е, че то е много неприятно и може значително да понижи нашето самочувствие.

Вече съществуват много начини за отстраняване на досадните черни точки, но много от тях са скъпоструващи, болезнени и неефективни. Същевременно можем да се избавим от тази напаст и сами в домашни условия, при това с лесни средства.

Вижте в галерията ни някои от най-успешните натурални средства за решаване на този разпространен кожен проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати