Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подстригване с пламък от свещ: Техниката брюлаж

Подстригване с пламък от свещ: Техниката брюлаж

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Подстригване с пламък от свещ: Техниката брюлаж
Снимка: bellezza.robadadonne.it

Подстригване със свещ – да, има и такова нещо! Техниката се нарича Брюлаж и включва използването на истински огън.

Техниката Брюлаж премахва цъфтежа с помощта на свещ. Плюсът е, че запазва дължината. Както всяка друга процедура, тази също има и своите минуси.

Брюлажът включва пламък на свещ, с който се премахват цъфтежите на косата. По време на процедурата косата се разделя на тънки кичури, които се усукват. Към стърчащите цъфнали краища се доближава запалена свещ и се изгарят.

Когато Брюлажът е изпълнен качествено и от професионалист, косата е почистена от цъфналите краища /виж галерията/, без да се засяга дължината ѝ. Големият недостатък е, че трудно ще откриете специалист, който си разбира от работата си.

Премахването на цъфтежите с Брюлаж отнема до 5 часа, в зависимост от дължината на косата и плътността ѝ. Ето защо е и скъпа процедура – цената е около 100 лв.

Техниката е подходяща за средно дълги или дълги коси. Добре е косата да е средна или плътна, не и тънка. След процедурата тя става по-уязвима към различни външни фактори.

След специфичното подстригване със свещ върху косата трябва да се нанесе маска, която да предпази косъма. Косата не трябва да се боядисва в следващите 3-4 седмици и изобщо - трябва да се пази от всякакви стресиращи за нея процедура. Това включва използването на преса или маша.

След 2 или 3 процедури Брюлаж косата напълно спира да цъфти. Те се правят в интервал от месец-два.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати