Направете си сами масаж с горещи камъни

Масаж с камъни

Масажът с горещи камъни е много популярна процедура, която се предлага в повечето скъпи салони за красота. Ако нямате обаче достатъчно средства или свободно време, можете да го направите у дома.

Ще ви е необходим един голям плосък камък, с размера на дланта ви. Такъв камък е най-лесно да се намери на някой плаж през лятото, но може да се потърси и на някоя поляна.

Друг вариант е да го купите от специализиран магазин. За да нагреете камъка, ще ви трябват няколко пособия. На първо място голяма метална купа, освен това един-два вида ароматно масло.

Не пренебрегвайте и ароматните билки и подправки. Можете да използвате розмарин, мента, канела, кардамон или карамфил. Всички те са подходящи за процедурите с горещия камък.

И така, стоплете вода в металната купа и добавете няколко капки от ароматните масла. След това добавете и избраните предварително от вас подправки, като можете да ги сложите и всичките.

Пуснете камъка във водата и го оставете няколко минути да престои, за да поеме както топлината, така също и аромата на уханните масла, на билките и на различните подправки.

Извадете камъка. Той трябва да е горещ, но да оставя приятно чувство, т.е. да не пари ужасно. В стая, където няма никой друг освен вас, легнете на леглото и много внимателно поставете камъка на гърдите си.

Камъни за масаж

Опитайте се да уцелите точно средата на гърдите. За жените мястото се избира лесно – точно между млечните жлези. Полежете с камъка не по-малко от половин час, като в това време сте изключили мобилните си телефони.

Трябва да лежите в тишина и спокойствие поне половин час. През цялото време вдишвайте аромата на камъка и се опитайте напълно да се отпуснете. Всяко мускулче трябва да е отпуснато.

След като приключите с масажа, махнете камъка и се завийте с топло одеяло. Останете под него поне петнадесетина минути или направо си поспете. В никакъв случай обаче не ставайте рязко от леглото.

Ако имате подръка ентусиаст, който да нареди върху гърба ви камъни, възползвайте се от услугите ви. Той ще трябва да ги нагрее по описания по горе начин и да ги подреди върху тялото ви.

Най-големият трябва да сложи на врата ви и да ги нарежда по големина по гръбнака, та чак до опашната кост. Върху ходилата ви също е добре да кацне по един топъл камък, ще се почувствате прекрасно.

Масажът с горещи камъни подобрява микроциркулацията на кръвта и активизира обмяната на веществата. Той е много добро средство срещу стрес, а също така и срещу депресия.

Ако нагрявате няколко дни подред гърдите си с топъл камък, това ще ви избави от простуда.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати