Четири витамина, които не позволяват на кожата да остарее

1 от 4 Снимки

Витамин Е


Това мастноразтворимо съединение възстановява сухата и напукана кожа. Открива се в кремове и лосиони. Той задържа влагата. Витамин Е често се добавя към слънцезащитни продукти, защото предпазва кожата от увреждане в резултат на ултравиолетовите лъчи. Мощен антиоксидант, той ни защитава от свободните радикали.

Кожата, като най-голям орган в човешкото тяло, е добър показател за цялостното състояния на здравето ни. Тя показва колко добре сме се хранили и грижили за себе си.

Организмът ни е защитен от редица бактерии и вируси именно благодарение на кожата ни. За съжаление обаче, с течение на годините по нея започват бавно и сигурно да се появяват фини бръчици и тъмни кръгове. За щастие тези нежелани гости могат да бъдат прогонени с приема на правилните витамини.

Промените по кожата са най-вече следствие на хормоналните промени следствие на възрастта. Влияние оказват още начинът на хранене и стресът. За да забавите процесите на стареене и да задържите за по-дълго младежкия си вид, се нуждаете от някои ценни витамини. Ето от кои 4 никога не трябва да се лишавате:

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари