Пет престъпления, които допускате към кожата си през зимата

1 от 5 Снимки

1. Избирате погрешно кремовете си


Вярно е, че зимните кремове са по-плътни от тези, които се грижат за кожата ви през лятото. Но бъдете сигурни, че текстурата не е най-важното в случая. Ключово е кремът ви да има съставки като натурални масла, омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Ако си вземете първия по-тежък крем, който видите, без да прегледате състава му, това би било голяма грешка.

Зимата е период, в който носим най-много дрехи и сякаш това ни кара да обръщаме по-малко внимание на тялото си. За разлика от летните дни, в които щедро показваме прелестите си и държим всеки сантиметър от кожата ни да изглежда перфектно, то в студеното време пропускаме някои процедури за разкрасяване.

Това обаче е истинско кощунство към външния ни вид, защото през зимата кожата ни е изложена на доста неблагоприятни метеорологични фактори и се нуждае от не по-малко грижи. А ако не ги получи, губи блясъка, мекотата и еластичността си, което пък се отразява на външния ни вид и самочувствието ни.

За да избегнете подобни неприятни моменти, вижте в галерията ни кои са грешките в грижата за кожата през зимата, които да елиминирате. Така ще си осигурите страхотна визия през цялата година!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати