Забравете за скъпите черни маски! Ето как сами да си направите такава

Черна маска

Черните точки по кожата са проблем, с който се сблъсква почти всяка дама. Те са неестетични и когато са повече на брой, сериозно намаляват самочувствието ни.

За щастие вече има много методи за борба с тях. Можете например да ги премахнете със специални лепенки, които се продават в козметичните магазини и аптеките или пък с нашумелите черни маски, които са на основата на активния въглен.

Ако се интересувате от тенденциите в козметиката, то със сигурност сте забелязали, че почистващите и разкрасителни продукти с активен въглен стават все по-популярни напоследък.

Освен черните маски например се предлагат и пасти за зъби със същата съставка. Те са сочени от потребителите като ефикасни, но не можем да пренебрегнем факта, че не са никак евтини.

Същевременно обаче находчиви бюти блогъри са открили, че има далеч по-евтин начин да се сдобиете с черна маска против черни точки.

Всъщност можете да си я направите сами у дома, като за целта се нуждаете от активен въглен и безвредно лепило.

За да направите черната маска, трябва да смесите 2-3 с.л. от лепилото с 2 таблетки активен въглен.

Маска с активен въглен

Разбъркайте, докато получите хомогенна смес, и я нанесете върху носа или друга част от лицето, където имате черни точки. Бъдете много прецизни в работата си и внимавайте сместа да не попадне в очите ви.

След това изчакайте двадесетина минути, докато маската се втвърди и я отстранете с дърпане. Сами ще забележите колко кожни нечистотии е успяла да отстрани от кожата ви тази домашна процедура.

След като приключите с нея, можете да втриете в почистеното си лице растително масло или друг подходящ хидратиращ продукт.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати