Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Активен въглен за кожа - Да, и още как!

Активен въглен за кожа - Да, и още как!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 6 Снимки

2. Ексфолиране


Редовната ексфолиация подобрява тена и вида на кожата, като ви помага да е отървете от мъртвите клетки на кожата. Фино смления активен въглен има структура, наподобяваща пясък, което го превръща в прекрасно ексфолиращо средство. Направете си скраб у дома, като смесите 1-2 с.л. прах от активен въглен с 1 с.л. кокосово масло. Масажирайте кожата с него в продължение на няколко минути за свежа и гъвкава кожа.

Активният въглен всъщност представлява въглерод, който е обработен, за да се увеличи способността му за абсорбиране. Това го превръща в средство за изключително дълбоко почистване. Освен в медицината той намира все по-широко приложение в разкрасителните процедури.

В последно време активният въглен е сред най-търсените съставки в козметиката за грижа за красотата. Той се добавя към шампоани и паста за зъби. Днес обаче ще говорим за грижата за кожата.

В продължение на години активният въглен се използва за прочиствания в случаи на алкохолни и други натравяния. Той се свързва с токсините в стомаха и ги поглъща, преди да се влеят в кръвния поток. Причината за включването на активния въглен в козметиката следва същия принцип – той действа като магнит за привличане и поглъщане на мръсотията и излишната мазнина. Така осигурява по-чиста кожа.

Смесете го с кокосово масло, за да си направите ексфолиант, или го разбъркайте с ябълков оцет, за да направите маска за почистване на порите. Активен въглен с алое вера и масло от чаено дърво пък ще ви помогне да се отървете от акнето.

Вижте колко много приложения има този вълшебен продукт само в нашата разкрасяваща галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати