Как да измиете косата си: 11 трика за лъскава грива

1 от 11 Снимки

1. Разплетете косата


Още преди да започнете миенето, трябва да разплетете косата. С широк гребен или висококачествена четка започнете от краищата и стигнете до корените. Така в края на измиването косата няма да изглежда мръсна и залепнала за скалпа.

Здравата коса е щастливата коса. Тя е мека, лъскава и немирна. Колкото и да ви се иска да стои на едно място, тя просто не може, защото е жива. Няма нищо по-хубаво и красиво от това.

Ако е суха, косата се мие един или два пъти седмично. Когато е мазна обаче, понякога се налага да я мием всеки ден. А това води до редица проблеми. Без значение от типа ѝ трябва да сме наясно кои са не само безопасните стъпки в миенето, а и тези, които правят косата ни здрава и лъскава.

Първата грижа за косата, е измиването. Оказва се, че то е доста по-сложна процедура, отколкото някога сме предполагали. И си има свои правила. Силните измиващи продукти за коса и грубото боравене с тях може да причини много щети на косата ви. С времето тя става груба, суха, започва да се оплита и да пада.

Честотата на измиванията зависи от типа коса. Техниката обаче е една. В горната галерия вижте как правилно да миете косата си, за да се превърне в лъскава грива.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати