Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да измиете косата си: 11 трика за лъскава грива

Как да измиете косата си: 11 трика за лъскава грива

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
11 от 11 Снимки

11. Време и усилия


Това са двете неща, които се изискват от вас, за да е здрава и лъскава вашата коса. Следвайте съветите за измиването ѝ и скоро околните ще ви търсят за съвет.

Здравата коса е щастливата коса. Тя е мека, лъскава и немирна. Колкото и да ви се иска да стои на едно място, тя просто не може, защото е жива. Няма нищо по-хубаво и красиво от това.

Ако е суха, косата се мие един или два пъти седмично. Когато е мазна обаче, понякога се налага да я мием всеки ден. А това води до редица проблеми. Без значение от типа ѝ трябва да сме наясно кои са не само безопасните стъпки в миенето, а и тези, които правят косата ни здрава и лъскава.

Първата грижа за косата, е измиването. Оказва се, че то е доста по-сложна процедура, отколкото някога сме предполагали. И си има свои правила. Силните измиващи продукти за коса и грубото боравене с тях може да причини много щети на косата ви. С времето тя става груба, суха, започва да се оплита и да пада.

Честотата на измиванията зависи от типа коса. Техниката обаче е една. В горната галерия вижте как правилно да миете косата си, за да се превърне в лъскава грива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати