Тези маски с козе мляко ще ти върнат младостта!

1 от 3 Снимки

1. Маска с козе мляко против акне


Ако страдате от акне, можете да атакувате проблема, като си приготвите домашна маска с 2 с.л. прясно козе мляко, 1 с.л. трици, 2 с.л. смляна краставица и 1 с.л. мед. Смесете продуктите и ги нанесете върху проблемите зони на лицето. Нека сместа подейства 15 минути, след която я измийте с хладка вода. Правете процедурата всеки ден, докато кожата ви се изчисти.

Козето мляко и млечните продукти от него са незаслужено отбягвани. Много хора долавят в тях специфичен мирис, заради който ги подминават, но това е по-скоро пропуск.

Козето мляко е богат източник на витамин А, витамин от групата В-комплекс, калций, калий, магнезий, фосфор, селен, полезни мастни киселини. Същевременно в него не присъства алфа-s1-казеин, който се свързва с нетолерантност към млякото.

Освен полезен хранителен продукт козето мляко е и сред субстанциите, които са се използвали за разкрасяване още от древни времена.

Доказано е, че то има свойството да подхранва кожата в дълбочина, да изглажда бръчките и да оставя кожата чиста, мека и приятна на допир.

От тези прекрасни свойства на козето мляко можете да се възползвате и вие, като приложите някои от маските в галерията ни.

Те се правят изключително лесно, а резултатът се вижда почти веднага. Прилагайте редовно някои от тях и ще се радвате на млада, озарена и отпочинала кожа.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари