Трикове за гъста и обемна коса

обемна коса

Гъстата и обемна коса е мечта за много хора. Има няколко лесни трика, с помощта на които ще постигнете желаната прическа. Но трябва да спазвате и някои правила, ако искате наистина да имате красива коса.

Най-важното нещо е да изберете правилните продукти за вашата коса. Съобразете шампоана и балсама с типа на косата си, за да избегнете омазняването на скалпа. Има множество продукти за обем. Освен това можете да използвате и различни домашни маски за сгъстяване и растеж на косата. Те включват естествени и достъпни съставки като мед, мляко, чесън, кокосово масло.

Когато използвате балсам или маска, не мажете цялата коса. Слагайте само където е необходимо по дължината на косъма, без да мажете в корените.

Мийте косата с хладка вода. Горещата вода урежда космите, водейки до чупене и накъсване. Същото важи и за различните стилизиращи уреди – преса, маша, сешоар. Не ги ползвайте ежедневно.

Когато използвате сешоар, не го слагайте на максимална степен. Вкарването на възух ще направи косата по-обемна, но ако той е горещ, ще я увреди. А ако наведете главата си надолу, докато сушите косата си, ще усилите ефекта от бухването.

Променете пътя на косата си. Ако всекидневно сте с една и съща прическа, косата свиква с тази форма и губи от обема си. Като промените пътя, ще вдигнете косата от скалпа и ще я накарате да изглежда по-обемна.

коса

Спете с вързана на кок коса. За да не сплесквате косата по време на сън, преди да си легнете, я вържете на хлабав висок кок.

Използвайте ролки за коса, които поставете в корените, за да повдигнете косата и да не е плътно прилепнала за скалпа. С помощта на ролките можете да направите и небрежни къдрици, които също визуално увеличават обема.

За да е косата ви гъста, обемна и красива, не прекалявайте с миенето ѝ. Достатъчно е да го правите един или два пъти.

Фризьорът също може да ви помогне, като ви препоръча прическа и цвят, които да създават илюзията за обем.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати