Маска с цвекло - всичко, за което кожата ти жадува

1 от 3 Снимки

1. При тъмни петна


Ако искате да избелите лицето си, смесете 1 с.л. сок от цвекло, 2 с.л. заквасена сметана и 1 с.л. лимонов сок. С помощта на чиста четка за грим нанесете маската върху измито лице, като избягвате зоната на очите. След 15 минути изплакнете със студена вода. Правете процедурата 1-2 пъти всяка седмица до достигане на желаните резултати

Червеното цвекло е една от най-пренебрегваните, но същевременно най-полезните храни. То нормализира кръвното налягане, помага в превенцията на сърдечно-съдови заболявания, стимулира мозъчните процеси, подобрява функциите на черния дроб, забързва метаболизма и се грижи за стройната фигура.

Червеното цвекло действа укрепващо и на цялата имунна система, което го прави чудесна храна през студените месеци, когато сме с намалени защитни сили.

Малцина знаят обаче, че растението е изключително полезно за нашата кожа. Консумацията на червено цвекло прави лицето гладко, сияйно, еластично.

То възпрепятства състаряването и се бори активно с бръчиците, старческите петна и всички белези по лицето, издаващи напредналата възраст.

Ако обаче вкусът на червеното цвекло не ви допада, не бързайте да се отказвате от неговите полезни свойства. Можете да се възползвате от тях и чрез домашни маски с цвекло, които също са много ефикасни против бръчките и другите кожни несъвършенства. Предлагаме ви в галерията по-горе три от тях, които са изключително полезни.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати