ezine.bg»Статии»Красота»Дъвките ни образуват бръчки

Дъвките ни образуват бръчки

Дъвките ни образуват бръчки
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Ако се чудите откъде са се взели малките бръчици около устата, проверета дамската си чанта. Има ли пакетче дъвки в нея, отговорът на въпроса е ясен - точно от тях!

Между дъвченето на дъвки и бръчките около устата има връзка, обявиха пластични хирурзи от САЩ.

След наблюдения върху навиците на клиентите им, те стигнали до извода, че при жените, които редовно дъвчат дъвки, бръчките около устата са повече.

На същото мнение като американските си колеги са западни експерти. Те допълват, че дъвченето на дъвка може да ускори процеса на проява на бръчки около устата.

Каква е причината? При постоянно дъвчене, мускулите на лицето се напрягат. Това поврежда опорната тъкан на дермата.

А сега една любопитна вметка. Все пак мнението на американските хирурзи не означава, че трябва да се откажете от дъвките за цял живот. Като както бяха принудени жителите на Сингапур. В страната официално е забранена продажбата на дъвки от 1992 година от Министерството на националното развитие.

Причината обаче не е желанието на властите сингапурските жени да нямат бръчки около устата, а лоши навици. Министерството е наложило забраната, за да се реши проблемът с изхвърляните масово на публични места дъвки.

Жителите на Сингапур имат много неприятни навици. А именно да лепят дъвките по маси, столове. Дори върху сензорите за вратите на пътническите влакове, с което предизвикваха обърквания в железопътния транспорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest