Помощ! Отпусната кожа! Ето какво да предприемете

Отпусната кожа

Отпускането на кожата може да е резултат от липсата на грижи за нея или от неправилното ѝ третиране, както и от рязката загуба на килограми. Най-често обаче то е естествена част от процеса на стареенето. Не можете да го избегнете или да върнете времето назад, но това не означава да не предприемате нищо срещу отпускането.

То се появява, защото с възрастта намаляват производството на колаген, нивата на хиалуронова киселина и еластин. С напредването на годините съединителната тъкан губи еластичността си, а мастната тъкан намалява и се размества, което причинява и отпускането и промяната на контура на лицето и формата на тялото.

За да поддържате кожата си, трябва да използвате подходяща козметика. Най-много въздействия търпи кожата на лицето. Но самото купуване на скъпи кремове не значи непременно подобряване на състоянието на кожата. Те трябва да са съобразени както с типа, така и с нуждите и възрастта ѝ. Специалистите съветват дамите над 35-годишна възраст да използват през деня кремове за лице с хидратиращо и слънцезащитно действие, а през нощта да не забравят нанасянето на нощен крем.

Кожа на шията

Особено внимание трябва да се обърне на зоната около очите и на шията, където първо проличава възрастта. Използвайте специализирана козметика за областта около очите, където кожата е много нежна и тънка. Има и продукти, предназначени за стягане на кожата на шията и деколтето.

Не само лицето е засегнато от възрастта, кожата на цялото тяло се отпуска. Затова използвайте редовно подхранващи лосиони и кремове, разработени да се справят с ефектите от стареенето.

Различни дерматологични процедури, част от естетичната медицина, могат да помогнат да се забави отпускането на кожата. Сред тях са мезотерапия, радиочестотен лифтинг, ревитализация с хиалуронова киселина, лазерни и ултразвукови процедури.

Маски за лице

Има и множество натурални продукти, намиращи се във всеки дом, чието използване под формата на маски ще ви помогне да забавите отпускането. Сред тях са яйцата, бананите, ягодите, киселото мляко и дори доматеният сок.

Правилното хранене и редовните физически упражнения допринасят за цялостното здраве и добро състояние, което означава и по-здрава кожа. Може да приемате и различни хранителни добавки, съобразени с изменението на нуждите на организма в различните етапи от живота.

Кожа

Пийте много вода, само външната хидратация на кожата не е достатъчна. Организмът трябва да е зареден с достатъчно течности и да не изпитвате жажда.

Спрете цигарите. Тютюнопушенето е много вредно за целия организъм и има пагубно въздействие върху кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати