Подходящите прически за дълго лице

1 от 5 Снимки

1. Каре


Ако сте се спрели на къса прическа, то дългото каре би било много подходящ избор. Хубаво би било цветът на косата да е в опушен нюанс в кестеняви тонове. Добавете и леки къдрици, за да предадете малко широчина на лицето, и ще имате перфектна и стилна визия.

Всяко лице е уникално. Неговите особености, пропорции и форма обуславят избора на приемливи прически. Ако знаете какъв вид прически да изберете, може да направите вашето дълго лице да изглежда перфектно овално или поне доста чаровно.

Важно е да разберете принципите за това как линиите и цветовете в прическите могат да коригират продълговатото ви лице. Ако хванете идеята, ще можете да пригодите любимата си прическа към формата на лицето си, така че да изглежда максимално подходящо за вас.

На издължените лица добре стоят различни видове бретони, като е добре да се спазват определи правила. Ако изберете асиметричен бретон, не бива да е прекалено дълъг. Ако изберете прав бретон е добре да не е прекалено къс – това ще допринесе за обратен ефект.

На каквато и прическа да се спрете, е добре да не е прекалено къса, най-добре стои дължина около брадичката и раменете. Важно е също да прикрива ушите и е добре е да създадете обем около лицето.

Дългото лице лесно се прикрива и с къдрици около него, тъй като оптически го разширяват. От значение е също какъв е цветът на косата, добре е да избягвате прекалено тъмни и наситени тонове и да избирате средните нюанси на цветовете.

Избягвайте да разделяте косата си през средата, това ще създаде впечатление за още по-дълго лице. Стремете се към асиметрия, фееричност и свобода.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати