Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подходящите прически за дълго лице

Подходящите прически за дълго лице

5 от 5 Снимки

5. Прически за поводи


Имате повод и желаете да направите нещо различно с косата си за един ден и отново да се съобразите с продълговатото си лице? Ако е дълга косата ви, направете си небрежен нисък кок, който е чудесен избор за официално събитие. Прехвърлете цялата коса от едната страна и направете леки къдрици, тази прическа придава загадъчност, а асиметрията отделя вниманието от дългото лице.

Същият ефект можете да постигнете и с коса, сплетена на дебела плитка на една страна, ако поводът го позволява. Конската опашка не е добър избор, освен ако нямате бретон, прав или асиметричен, който да омекотява чертите на лицето. Опашката е много подходяща, ако имате омбре.

Към късата коса е подходящо и напълно достатъчно да придадете обем от корените или пък да добавите красиви къдрици, които ще придадат на прическата ви едновременно небрежност и стил.

Всяко лице е уникално. Неговите особености, пропорции и форма обуславят избора на приемливи прически. Ако знаете какъв вид прически да изберете, може да направите вашето дълго лице да изглежда перфектно овално или поне доста чаровно.

Важно е да разберете принципите за това как линиите и цветовете в прическите могат да коригират продълговатото ви лице. Ако хванете идеята, ще можете да пригодите любимата си прическа към формата на лицето си, така че да изглежда максимално подходящо за вас.

На издължените лица добре стоят различни видове бретони, като е добре да се спазват определи правила. Ако изберете асиметричен бретон, не бива да е прекалено дълъг. Ако изберете прав бретон е добре да не е прекалено къс – това ще допринесе за обратен ефект.

На каквато и прическа да се спрете, е добре да не е прекалено къса, най-добре стои дължина около брадичката и раменете. Важно е също да прикрива ушите и е добре е да създадете обем около лицето.

Дългото лице лесно се прикрива и с къдрици около него, тъй като оптически го разширяват. От значение е също какъв е цветът на косата, добре е да избягвате прекалено тъмни и наситени тонове и да избирате средните нюанси на цветовете.

Избягвайте да разделяте косата си през средата, това ще създаде впечатление за още по-дълго лице. Стремете се към асиметрия, фееричност и свобода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати