Хапчета ще превърнат правите коси в къдрави

Хапчета ще превърнат правите коси в къдрави

Вълшебни хапчета ще превърнат правите коси в къдрави

Още няколко търпение и къдравите дами ще могат да изправят косите си без преси, а жените с прави коси ще станат притежателки на мечтаните от тях къдрици.

Френски учени са успели да разберат какви са разликите в струкстурата на правите, чупливите и къдравите коси. Те смятат, че откритието им ще напарви истински бум в козметичната индустрия.

Откритието им ще помогне за създаването на препарат, който ще може да се пие като хапче, което ще контролира параметрите на структурата. Така правите коси ще станат чупливи или къдрави и обратно.

Още отсега има доброволки, които няма да се притеснят и ще рискуват да станат част от експеримента с тестване на новите препарати за промяна на структурата на косъма от къдрав в прав и обратно.

Жените вече нямат търпение да опитат новите хапчета, които ще им спестят досадното висене на стола на фризьора. Освен това новото откритие може завинаги да премахне необходимостта от боядисване.

Хапчета ще превърнат правите коси в къдрави

Новите препарати могат да бъдат използвани не само за промяна на структурата на косъма, но също така и за възстяновяване на естествения рус цвят, както и на тъмните коси при преждевременно поникнали бели коси.

Група учени в Клиши отгледала косми в лабораторни условия, за да разбере какво ги прави прави или къдрави. Те разбрали, че луковицата на косъма, която се намира 4 мм под кожата, има права форма при хората с прави коси и леко огъната форма при хората с къдрави коси.

Когато се издигне над кожата, косъмът повтаря формата на фоликулата. Когато тя е огъната, той е къдрав. Учените все още не са открили обаче главния прекъсвач, който определя формата на фоликулата.

Засега те смятат да компенсират това свое незнание с хормонални и химически намеси в тялото на дамите. Още отсега се знае, че ако правите коси се преместят от кожата в специална хранителна среда, те стават къдрави.

Изправянето на косата ще помогне и на къдравите мъже, които имат проблеми с бръсненето. Нерядко при тях се наблюдава завъртане на обръснатия косъм и врастването му в кожата, което води до възпаления.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати