Забравете завинаги за мазната коса с бакпулвер

Мазна коса

Мазната коса е сериозен проблем. И макар на пазара да има куп продукти за справяне с проблема, те рядко водят до трайни резултати.

За щастие на всички дами с мазна коса - решение има! То е изключително лесно, достъпно, евтино и ефективно. Това е шампоанът от бакпулвер.

Шампоан от бакпулвер особено се препоръчва на всеки, който страда от проблеми с мазна коса. Причината е, че ключовата съставка изсушава скалпа и омазването. Единственото условие е да подготвите органичен шампоан, като смесите половин чаша бакпулвер с три чаши вода.

На пазара днес има много продукти, които ви обещават да се справят с мазната коса и скалп. Все повече жени обаче се обръщат към органичните продукти и се доверяват на бабините рецепти в стремежа да се сдобият със здрава и лъскава коса.

Шампоан с бакпулвер

Домашният органичен шампоан с добавка бакпулвер има много ползи. Предимството му е, че на момента ви освобождава от пърхота и различни примеси, следствие от химикалите, които ежедневно нанасяте на косата.

За да се възползвате от ползите на бакпулвера, смесете три чаши вода. Сместа ще ви стигне за няколко измивания. Може да я съхранявате в бурканче или в пластмасова кутия. Ако искате преди всяко измиване да приготвяте нова смес, то са ви достатъчни 1 ч.л. бакпулвер и една чаша вода. Преди употребата разклатете сместа и я нанесете върху скалпа с масажни движения.

След като втриете дълбоко в корените органичния шампоан, измийте бакпулвера с половин чаша ябълков оцет. Ако миризмата на оцет ви е силна, смесете 1 с.л. в чаша вода и да изплакнете косата.

Красива коса

Първите няколко измивания на косата с бакпулвер и оцет може да ѝ се отразят странно. Само след няколко дни тя ще свикне и ще започне да реагира нормално. Причината за това е, че трябва време, в което да се отмият химикалите от търговските шампоани, които унищожават горния слой на вашата коса.

Ако до този момент сте миели косата си всеки ден заради омазняването, е редно да спрете да го правите. С органичния шампоан трябва да миете косата си на три дни. Така ще помогнете на корените, скалпа и връхчетата да са отново здрави и красиви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати