ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»На какво се дължат бръчките под очите?

На какво се дължат бръчките под очите?

На какво се дължат бръчките под очите?
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Без да омаловажаваме проблема, бръчките под очите могат да ни направят да изглеждаме много по-стари, отоколкото сме, да намалят самочувствието и увереността ни.

Понякога те могат да се появят много по-рано, отколкото сме очаквали. Освен добрите гени на кожата, които всеки копнее или очаква да има, но за съжаление няма, има много други причини, които водят до образуването им около очите ни.

Такава например е околната среда. Бръчки могат да се появят при екстремни климатични условия или дори замърсяване. Нездравословните условия на околната среда могат да накарат свободните радикали да атакуват здравите клетки в тялото ни и следователно да се появят признаци на стареене.

Бръчки могат също се появят, ако не се грижим добре за кожата си, ако не мием старателно очите си или не почистваме кожата си. Може да звучи смешно, но бръчки могат да се появят дори ако спим на твърда възглавница, обвита с неподходяща, твърда и грапава калъфка.

Други причини за тези признаци на стареене на кожата могат да включват липса на подходящо прочистване, което може да доведе до дисбаланс на нивата на влага в кожата. Така че, когато нивата на хидратация са ниски, появата на фини линии и бръчки около очите може да дойде дори и преди настъпването на 30-те години.

Неносенето на слънчеви очила през лятото също е причина за поява на бръчки. Слънцето е основен виновник за застаряването на кожата, особено в областта на очите, където тя е най-тънка. Слънчевите лъчи разрушават колагена и еластина и водят до повявата на бръчки. Така че през лятото носете очила и не забравяйте слънчезащитния крем. Не пропускайте и редовно да хидратирате кожата си, за да се радвате на младежки външен вид възможно най-дълго.

На какво се дължат бръчките под очите?

Разтъркването на очите, когато сте уморени или когато ви дразнят, също може да доведе до поява на бръчки. Разбира се, тези действия са повече инстинкт или навик. Кожата около очите обаче, както казахме, е изключително тънка и непрекъснатото ѝ разтриване ще доведе до по-ранната поява на бръчки.

Същото важи и за премахването на грима около очите. Когато го махате, дърпате кожата около окото си и по този начин разбивате колагена там. Бъдете внимателни и ползвайте памучен тампон, покрит с препарат, специално предназначен за премахване на грим.

Бръчките в по-млада възраст понякога могат да се появявят поради лошото хранене или липсата на определени витамини. Витамините А, С, Е и К са важни, ако искате да имате млада, красива и устойчива на стареене на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати