ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Къдрене на косата без нагряване

Къдрене на косата без нагряване

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
681147
Къдрене на косата без нагряване

Не е нужно да сте гений, за да се досещате, че всички уреди, които действат чрез нагряване, са вредни за косата Ви. Това не важи само за пресите и машите, а дори и за сешоарите, ако се използват с топъл въздух. Косата започва да се накъсва и да губи своята жизненост.

От друга страна надали има жена, на която да ѝ е все едно как изглежда и изобщо да не я интересува в какъв вид е прическата ѝ. Някой ден може да иска да е с права коса, а друг път пък накъдрена. За постигане на изрядно изправяне на коса няма какво друго да направите, освен да използвате сешоар или преса.

Съветът ни е единствено да наблегнете на сешоара и то професионален. За да можете да изправяте косата си със студена струя въздух. Като избягвате нагряването по какъвто и да е начин, ще предпазите косъма си от изтощаване. Неслучайно от години вече на пазара се предлагат и козметични продукти (шампоани, балсами и т.н.), които предпазват косата от вредното влияние на слънчевите лъчи.

По същия начин можете и да накъдрите косата си. Въоръжени с четка в ръка и сешоар, но пуснат да духа само студен въздух. Никакво нагряване.

Къдренето на косата без нагряване може да стане и добрите стари ролки. Макар и те вече да са станали по-модернизирани, все пак изпълняват функцията, която са изпълнявали и преди години. Малко е досадно, но пък според повечето фризьори и коафьори те изобщо не изтощават косъма.

Навярно леко Ви досмешава само като си се представите с ролки на главата. Особено ако прибавим и обстоятелството, че сте нахлузили от онези пантофи с пухчетата и сте се пременили с пеньоара на баба си. Направо чудна гледка!

Къдрене на косата без нагряване

За да спестите времето на престой със споменатите ролки и за да не придобивате гореописания вид, използвайте фиксатор за коса. Професионален и качествен.

Можете да пробвате да накъдрите косата си и с подръчни средства. Навивайте кичур по кичур коса върху сгънати на руло хартиени листчета. Звучи абсурдно, но е старо и изпитано средство, с което се постига впечатляващ резултат. Можете и просто да използвате фиби.

Нанесете пяна за коса върху всеки отделен кичур, навийте го с ръка и го защипете с фиба. Имайте обаче предвид, че спането с фиби е крайно неприемливо и по този начин можете да къдрите косата си само денем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати