Как да запазим цвета на боядисаната коса?

Боядисване на коса

Според изследвания над 60 % от жените в Европа се боядисват. Дали защото искат да променят визията си, или пък не понасят появилите се бели косъмчета. Тяхна си работа, но това сочат проучванията. Дори и боядисващите се мъже вече не са толкова малко. Но независимо от какъв пол сте, лесно ще установите, че боята не издържа толкова време, колкото твърдят нейните производители. С малко изключения. Как тогава да запазите цвета на боядисаната коса?

На първо място, значение за дълготрайността на цвета на боята има нейното качество. И тъй като става въпрос за собствената Ви коса, се научете да избирате само качествена боя. Професионална боя, която се закупува от специализираните магазини за козметика и в аптеките, а не в обикновените магазини.

Всички производители на качествена боя за коса предлагат заедно с нея и козметика за боядисана коса. Което често неразумно се подценява. Използвайте шампоани и балсами, които са пригодени за боядисвана коса. Те ще запазят цвета на боята много по-дълго от обикновените.

Бои за коса

Слънчевите лъчи също влияят негативно върху цвета на боядисаната коса. Ако сте червенокоса, само след няколко прекарани дни на морето косата Ви ще започне да придобива рижав, оранжев или дори розов цвят. Използвайте слънчева шапка, докато се печете и отпивате от коктейла си, и не забравяйте да се снабдите със слънцезащитен шампоан и балсам.

Особено пагубно за боядисваната коса е плуването в обществен басейн. Разкошен спорт, който силно се препоръчва от специалистите. Освен че раздвижва всички мускули и извайва силуета ни, той действа и срещу появата на целулит. Безспорен факт.

Подхранване на коса

Но дори и да плувате с шапка (което обикновено е задължително), водата попада върху косата Ви - вода, която, за да бъде поддържана чиста, е пълна с всякакви химикали. Те не са вредни за самата Ви коса, но бързо премахват боята от нея.

Цветът избледнява и то сравнително бързо. Просто ако плувате активно, ще се наложи да боядисвате косата си през 2 седмици. Имайте го предвид. И в този случай винаги закупувайте щадяща боя за коса без амоняк, силикони и парабени.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати