Как да се епилираме без болка

Епилатор

Всяка жена знае, че епилирането не е от най-приятните дейности. От една страна, то не става бързо като с щракване на пръсти. За епилация на целите крака се подгответе да си отделите около 1 час време. А ако епилирате и други части от тялото си - още повече. Но не само това е неприятното. Епилирането не е безболезнено - особено за жените, които не са свикнали с тези процедури или пък имат по-тънка/по-дебела кожа от нормалната.

Какво трябва да направите, за да не усещате болка, докато се епилирате?

Да гаврътнете едно-две питиета или да вземете някое болкоуспокояващо хапче? В никакъв случай, защото обикновено жените се епилират по няколко пъти в месеца. Т.е., ако се доверите на някой от тези обезболяващи методи, след известно време ще започнете да се съмнявате дали не се превръщате в алкохоличка или наркоманка.

Всеизвестен факт е, че първата манипулация с епилатор в ръка ще Ви се стори крайно болезнена. Но с времето това усещане ще започне да се притъпява и ще започнете да възприемате епилирането като съвсем рутинна операция.

Епилиране

Има и някои трикове, които е добре да знаете, ако искате да намалите неприятното усещане до минимум.

Ако епилирате краката си по-често, космите Ви няма да са толкова дълги и ще можете да ги премахвате по-лесно. Опъвайте нежно кожата около мястото, което ще епилирате, за да подпомогнете тяхното премахване.

Модерните епилатори имат масажен и охлаждащ ефект, който свежда наистина болката по епилирането до минимум. Но, ако нямате възможност да се снабдите с по-луксозен епилатор, изобщо не се отчайвайте. Според някои жени болката е по-малка, ако епилирате краката си след гореща вана или душ. Което е напълно логично, защото порите на кожата се отварят, като по този начин косъмчетата излизат по-лесно и бързо.

Пилация

Но достатъчно ефективен е и методът за обезболяване чрез изстудяване. Да, порите тогава се затварят, но пък кожата губи чувствителността си. Просто вземете няколко кубчета лед и потъркайте с тях участъците, които искате да епилирате. Повторете тази процедура в продължение на 1- 2 минути и след това без капка страх започнете с епилацията.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари