ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да се справим с увисналата кожа

Как да се справим с увисналата кожа

Увсинал акожа

Колкото и да се вълнувате, че наближава рожденият Ви ден и Ви очаква поредното събиране с любимата компания, но придружено и с куп подаръци и изненади, няма как да не се замислите, че възрастта Ви започва да напредва. Появили са се вече първите бръчици, фигурата Ви не е толкова стройна, колкото е била. И сте стигнали до извода, че дори и да успявате да държите теглото си в норма благодарение на поредната модерна диета, кожата Ви започва да увисва. Кожата по цялото Ви тяло.

На какво се дължи това и дали не можете да се справите с този проблем?

Най-често увисването на кожата по тялото се дължи именно на спазването на драстична диета без практикуването на какъвто и да е спорт. Представете си например, че сте били 70 килограма, но тъй като сте решили, че сте с наднормено тегло, веднага се подлагате на строг хранителен режим. Направо гладувате. Успявате да свалите 10 или дори 15 килограма. Но кожата по корема, ръце, крака, дупе и т.н. съвсем наскоро е била настроена да побира 70 кг, а не 60 кг.

Провиснала кожа

Тъй като не сте и спортували, не сте съумели да превърнете натрупалите се мазнини в мускули. Резултатът съвсем логично ще е увиснала кожа. Това е и причината диетолозите да не препоръчват спазването на драстични диети, с които се цели бързото сваляне на килограми.

Хранителният режим трябва да е балансиран и да е съпроводен с активна физическа дейност. По този начин изобщо няма да разсъждавате над въпроса как да се справите с увисналата кожа.

Благодарение на стремглавото развитие на медицината, вече има и всякакви решения за справяне с проблема с увисналата кожа. Обикновено чрез хирургическа намеса. Ако решите да се подложите на подобна процедура обаче, внимавайте. Доверете се само на истински специалист, защото повечето хирургически интервенции крият доста рискове.

Пластична хирургия

Има и козметични продукти, които действат благотворно срещу проблема с увисналата кожа. Стягащи кожата лосиони, кремове и душ гелове. Тук се доверете отново на доказали се във времето козметични марки и не пестете пари за тях. Все пак става въпрос за Вашата кожа и за Вашето тяло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати