Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Сън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и без грим

Сън за хубост! Колко трябва да спиш, за да си красива и без грим

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
Бори депресиите

Всички знаем, че за да живее, човек трябва да спи. Пълноценният сън и здравословното хранене са в основата на доброто здраве и дълголетието.

Но замисляли сте се някога, че сънят е отговорен и за начина, по който изглеждаме. Само няколко часа сън могат да ви дадат това, което и най-скъпият крем за лице не може. Това беше доказано и с експеримент, който учени от САЩ провели сред студенти.

В изследването участвали 25 младежи от двата пола. При първия етап на проучването студентите имали 2 вечери, в които да поспят добре.

При втория етап на експеримента те трябвало да спят по 4 часа, като отново това условие важало за два дни. След края на всяка от двете фази от изследването участниците били снимани, а накрая снимки им били оценени.

Оказало се, че изображенията, на които хората са се наспали, са приемани по-добре и получават по-високи оценки. Експериментът ясно показва, че краткият сън вреди на външния ни вид и ни прави по-малко привлекателни.

Пълноценната дрямка, от своя страна, може значително да подобри качеството ни на живот. В галерията ни можете да видите още няколко неоспорими ползи от спането между 7 и 9 часа на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати